Branches & Trends (1997-1998)


Portfolio van afgeronde projecten / ventures en exits - Branches & Trends

Branches & Trends is als spin off van Business Compass in 1997 in de markt gezet als separaat marktonderzoekbureau. Binnen Business Compass kwamen veel vragen binnen die betrekking hadden op marktinformatie, omvang en ontwikkelingen van markten, trends en behoeften, die zich in de nazorg/upsell ontwikkelde tot echte marktonderzoek vraagstukken. Daarnaast had Business Compass veel te maken met klanten die nieuwe producten of diensten hadden ontwikkeld waarvoor de markt onderzocht moest worden, ook in primaire zin. Dit vroeg om een separaat specialistisch bedrijf dat gebruik kon maken van Business Compass in de desk research fase en zelf vooral het veldonderzoek en de analyses zou verrichten, daarmee tevens een hele nieuwe doelgroep aanborend van grotere bedrijven en organisaties o.a. uit het netwerk van strategische partners van Business Compass en van de B&T directie.

Groei en overname


Direct bij de oprichting is een separate directie aangetrokken voor Branches & Trends die haar sporen in de marktonderzoeksbranche al ruimschoots had verdiend. Deze directie heeft de vrijheid gekregen om een eigen team te vormen en van daaruit te groeien, gebruik makend van de boven beschreven synergie. Relatief kort na de oprichting volgde echter de strategische overname van Business Compass door de eerder genoemde grootbank waarin Branches & Trends als "conceptueel vreemde eend in de bijt" automatisch zou meegaan. Daarom heeft de sterk functionerende directie van Branches & Trends toen de mogelijkheid benut om een Management Buy Out te doen en de onderneming zelfstandig voort te zetten.

Onze betrokkenheid


De ondernemers achter Scaleupmanager.nl zijn relatief kort betrokken geweest bij Branches & Trends, vanwege de overname die relatief kort daarna volgde. Deze betrokkenheid zat voornamelijk in de ontwikkel- en opstartfase, de aanvankelijke positionering in de markt, de synergie met Business Compass, het rekruteren van de directie van Branches & Trends, alsmede het aansturen van het eerste jaar vanuit de Holding. De groei van Branches & Trends na het eerste jaar is volledig te danken aan haar directie met haar team die het bedrijf zelfstandig hebben voortgezet en gemaakt tot wat het nu is.