Mondygo (2010-2016)


Portfolio van actuele projecten / ventures - Mondygo

In een toonaangevend vakblad van de online reisbranche voorspelde trendwatchers hoe "Het reislandschap in 2020" zou uit zien: "Nu iedereen, anno 2020, met 1 druk op de knop zijn eigen vakantie kan samenstellen uit een vrijwel ongelimiteerd en geintegreerd aanbod van (nagenoeg) alle aanbieders van vakanties en vakantiecomponenten, kunnen we ons niet meer voorstellen hoeveel stappen we vroeger moesten ondernemen om hetzelfde resultaat te bereiken".

Door jarenlang te investeren in ontwikkeling en market testing, is Mondygo erin geslaagd dit toekomstbeeld al tot werkelijkheid te maken in 2015: een universeel platform voor het kunnen koppelen van elke aanbieder van vakantie- en reisproducten (accommodaties, vluchten, huurauto's, vliegveldtaxi's), ongeacht dataformat, communicatietechnologie en taal, op een zodanige wijze dat het geheel fungeert als één website: zoeken, vergelijken, combineren én boeken op één website, zonder uit te hoeven klikken naar de aanbieder of componenten handmatig te moeten combineren. Alles wordt automatisch gematched, voorzien van een totaalprijs en tal van filters. 

Aan de "voorkant" kan er in principe elke website aan gekoppeld worden die deze functionaliteit dan geheel of deels aan haar gebruikers kan bieden. Dit betekent dus niet alleen de Mondygo website, maar ook (delen van) de websites van bestaande grote en kleine spelers.

Groei en ambitie


Deze innovatie zal zowel het boeken van de klassieke pakketreis als het handmatig combineren en vergelijken door "tig sites af te struinen", gaan veranderen. Om op bovenstaand citaat terug te komen: Mondygo creëert nu al het reislandschap van 2020, zet de nieuwe standaard in reizen boeken. Hoewel Mondygo daar thans uniek in is, staat de zeer dynamische online travel markt niet stil en zullen steeds meer kleine en vooral grote merken in deze markt de consument willen bedienen met de convenience propositie die deze "dynamic packaging en virtual tour operator technologie" kan realiseren. Mondygo's platform en services voorzien in deze behoefte.

In het nastreven van haar missie om de nieuwe standaard in reizen boeken te zetten, richt Mondygo zich daarom naast een organische groei van het eigen consumentenlabel, vooral op (affiliate)partnerships met de grote reisspelers die zij kan servicen met haar dynamic packaging en virtual tour operator platform, teneinde de exponentiële groei te bereiken. De interesse is groot. 

Onze betrokkenheid


De ondernemers achter ScaleUPmanager.nl zijn reeds vanaf de prille ideefase betrokken bij Mondygo, in meerdere rollen:

 • Conceptontwikkeling
 • Productontwikkeling
 • Marktonderzoek
 • Projectmanagement
 • Investeerder/aandeelhouder
 • Financieringsadvisering
 • (Co)-financieringsbemiddeling
 • Adviseur/coach van de directie
 • Strategie ontwerp & business planning
 • Strategisch/commerciële dealmaking
 • Overname (koop) en herstructurering
 • Recruitment CTO

Deze rollen hebben in de loop van de jaren gevarieerd naar gelang wat de onderneming op dat moment nodig had. De ondernemers achter ScaleUPmanager.nl hebben bovenstaande rollen uitgevoerd als adviseur en coach van de Mondygo directie, in opdracht van een investeringsfonds dat groot-aandeelhouder in Mondygo was.

In de media